NormalCustomer
 
Затвори
Категории
  Настройки
  Търси

  Запазете всичко важно за вас с Verbatim!

  Запазете всичко важно за вас с Verbatim!

  Какво бихте направили, ако изгубите всичките си файлове? На 31.03.2020 г. е Световният ден за архивиране на информацията и това кара всекиго да се замисли по въпроса със запазване на важните за него файлове.

  Какво е "бекъп"?

  „Бекъпът“ е процес, при който целта е архивиране на важни данни. Създаването на бекъп представлява всъщност направата на своеобразно „копие“ на определена информация (например снимки, видеа или важни документи) или дори, в най-добрия случай, две копия, които притежателят им да съхранява на различни места в случай, че при някакви обстоятелства оригиналният материал се унищожи. Прехвърлянето на сватбени снимки или пък видеа от вълнуваща екскурзия от камерата ви на мемори картата или харддиск с цел освобождаване на място не е бекъп, защото не отговаря на правилото да имате две допълнителни копия на оригинала, запазени на различни носители на памет за да не се изгуби информацията при извънредни или неочаквани обстоятелства.

  Защо е толкова важно да имаме бекъп на информацията?

  Днес хората създават и генерират повече от 1,8 зетабайта данни годишно. Това е огромно количество информация, което трябва да бъде запазено! За съжаление, цели 30% от хората никога не са архивирали информация. Бекъпите на данни са изключително важни – те ще предпазят всичката ви свършена работа дори при неочаквана ситуация, при която харддрайвът ви се развали. Само си представете: всички спомени от ваканции, семейни снимки и сантиментални поводи, които сте мислели, че винаги ще са на няколко клика разстояние... изгубени завинаги. А от работна гледна точка, ако управлявате малък или среден бизнес, архивирането на данни може дори  да спаси компанията ви в такава ситуация!

   

  Какво причинява изгубването на данни?

  Изгубването на ценна информация е много по-често срещано, отколкото предполагате. Тук споменаваме няколко предпоставки за изтриването на данни, различни от разваляне на харрдиска:

  •         30% от хората никога не са правили копие на информацията си;
  •         113 телефона биват откраднати или изгубени всяка минута;
  •         29% от извънредните ситуации и потенциалното изгубване на данни са предизвикани от външни фактори извън вашия контрол;
  •         1 от всеки 10 компютъра се заразява с вирус всеки месец.

  Сигурни сме, че тези факти са ви накарали да се замислите по въпроса със своята важна информация и нейното задължително архивиране. Ключът към най-ефективния бекъп е подбирането на правилния носител на информация според вида и количеството на вашите файлове.

  Сигурността на вашите данни означава сигурност за вас

  Всички ние ежедневно създаваме множество важни документи, заснемаме видеа и снимки, слушаме музика, гледаме сериали... някои от тези файлове може да ви трябват за работна презентация на следващия ден, а други са скъпи спомени със семейството и приятелите ви, които искате да запазите завинаги.

                                             

  За да бъдете максимално спокойни за цялата тази информация, трябва да имате бекъп и то на носител, подходящ за вашите нужди и вида на ценната ви информация. Разгледайте нашите предложения на Verbatim за носители на информация със специална отстъпка тук!

  Превърнете всеки ден в Ден на архивирането на информацията!

  Какво е "бекъп"?

  Защо е толкова важно да имаме бекъп на информацията?

  Какво причинява изгубването на данни?

  Сигурността на вашите данни означава сигурност за вас