NormalCustomer
 
Затвори
Категории
  Настройки
  Търси

  Какво трябва да знаем при избора на шредер?

  Какво трябва да знаем при избора на шредер?

  Предпазването на личните и корпоративните данни става от все по-голяма важност с всяка изминала година. Днес това е един от основните приоритети на множество компании. Пример за това е GDPR закона за защита на данните. Едно сигурно офис пространство непременно трябва да си осигури средство, с което да може да унищожава съответната информация. Тук на помощ идва шредерът – машина, която ще разреже документите на толкова малки парченца, че да не могат да бъдат подредени отново. Но как да разберем кой шредер е най-подходящ?

  Fellowes Шредер за унищожаване на документи Automax 100M Micro Cut, 23 L

  Натоварване

  Шредерът е машина, която може да се използва за домашна или офис употреба. Първата задача при такъв избор е да дефинирате колко души ще го използват. Ако е за лична употреба, то най-вероятно е безсмислено да взимате най-мощния шредер. Или обратното – масовата употреба предполага, че по-малък и не толкова мощен модел може да не изпълни задачата си докрай. Шредерът обикновено работи за определен период от време, но след това има нужда от охлаждане. Трябва да определите колко ключова за вас е тази липса на активност.

  Препоръчваме персонален шредер за лична употреба. За по-малки бизнеси и офиси малкият шредер за до петима души би се вписал добре. За по-честа употреба може би офис шредерът за до десет души е най-подходящ. Ако очаквате да бъде използван от дори повече хора, то тогава ви съветваме да помислите за комерсиален шредер.

  Fellowes Шредер за унищожаване на документи Powershred 70S, Strip-Cut, 26.5 L

  Вид разрез и ниво на защита

  Следващото нещо, за което трябва да помислите е нивото на защита, което искате да имате. То се определя от няколкото вида разрези – на ленти, кръстосано и микро.

  Разрязването на ленти е най-малко сигурно и е подходящо за унищожаване на спам и ненужни документи, в които има малко конфиденциалност. Такива шредери са най-широко разпространени. Разрезът е с широчина около 5.8 mm. Това отговаря на първо и второ ниво на защита.

  За документи с повече лична информация препоръчваме шредери с трето ниво на защита. Кръстосаното разрязване осигурява много повече защита срещу злоупотреба с личните ви данни. Шредер с трето ниво на защита разрязва А4 лист хартия на 320 парченца с размер около 4 х 40 mm.

  Микро разрязването е най-сигурната възможност. То е подходящо за строго конфиденциални документи – от финансови отчети до данни за компанията и други. Късчетата, на които се разрязва листа хартия, са толкова малки, че е почти невъзможно да бъдат събрани и подредени отново.

  Fellowes Шредер за унищожаване на документи Powershred 225Ci, 100% Jam Proof, Cross-Cut, 60 L

  Допълнителни функции

  След като уточните основните критерии, може да помислите за допълнителни функции, които да улеснят работата ви. Това включва автоматизиране, система против задръстване, пестене на енергия, ниво на шум и добавена защита.

  Fellowes Шредер за унищожаване на документи Cross-Cut 63Cb, 19 L

  Автоматизиране

  Шредерите на Fellowes разполагат с Auto Max функция, която улеснява работния процес. Достатъчно е да заредите хартията и да натиснете бутона „старт“. След това машината ще свърши работата, докато вие продължавате с дневните си задачи без да чакате.

  Система против задръстване

  Все повече шредери вече разполагат с „Jam Proof“ система, която ги предпазва от задръстване с хартия. Това означава, че дори да поставите хартията накриво, няма да задръстите машината. Въпреки това, редно е да се внимава с използването на тази функция, защото всяка неизправност от страна на потребителя може да навреди на работата на шредера.

  Fellowes Шредер за унищожаване на документи Automax, 550C

  Пестене на енергия

  Офис оборудването обикновено се свързва с изразходване на големи количества енергия, особено когато се използват няколко машини наведнъж. Един шредер използва 80% от необходимата му енергия, докато работи и 20, докато не е активен. Затова може да си струва да видите какви са възможностите за пестене на енергия при покупка.

  Ниво на шум

  Шредерът работи като задвижва ножовете и реже материала, поставен в него. Това го прави шумен. За много хора обаче това е особен проблем, когато трябва да вършат работа. Fellowes шредерите разполагат с функция „Silent Shred“, която е идеална за тиха офис среда, защото свежда шума до минимум. Ако не сте сигурни в практичността на тази функция, можете на място да сравните силата на шума и сами да прецените дали да инвестирате повече средства.

  Fellowes Шредер за унищожаване на документи Powershred M-8C, Cross-Cut, 15 L

  Добавена защита

  В днешно време работата от вкъщи е често срещано явление и все повече хора купуват шредери за домашна употреба. Ако имате деца и разчитате на шредера си за работа, препоръчваме да се възползвате от технологията „Safesense“. Шредерът разполага със сензори около отворите и ножовете и ако усети допир, автоматично спира разрязването. Така няма да се притеснявате, че децата ви могат да се наранят.

   

  Изборът на шредер се обвързва с множество изисквания и различни възможности според предназначението. Именно затова е важно да знаете как, кога и колко често ще го използвате.

  Разгледайте нашите предложения и си осигурете една сигурна и продуктивна офис атмосфера!

   

  Натоварване

  Вид разрез и ниво на защита

  Допълнителни функции

  Автоматизиране

  Система против задръстване

  Пестене на енергия

  Ниво на шум

  Добавена защита