NormalCustomer
 
Close
All Categories
  Preferences
  Search

  Как да изберете най-подходящия шредер?

  Сигурността на данни е един от най-важните фактори в и извън работна среда, независимо от сферата на развитие на компанията или естеството на работа. Това продължава да е така особено след навлизането на GDPR закона за защита на лични данни, който включва и унищожаване на всякакви носители на конфиденциална информация. За да избегнете рискa от изтичане на ценна информация, е важно да не залагате единствено на защита на дигитално ниво, но и да изберете подходящия за вас и вашата работна среда шредер с нужната степен на сигурност. В тази статия ще ви разкажем за различните типове шредери, какъв би бил подходящ за вашия офис и какво друго унищожават шредерите освен хартия.

  Какво ще е натоварването на шредера?

  Какво ще бъде натоварването на шредера се формира от няколко фактора. Някои от тях са например какъв би бил наборът от хора, които ще го използват, какво ще е времето за почивка след употреба, както и колко броя листа ще поема шредера на веднъж. Първият фактор, който трябва да вземете под внимание, е колко души ще използват този шредер. Важно е да знаете, че често се посочва даден набор от хора в характеристиката на продукта, които да използват определения модел шредер, но това не е точна и абсолютна стойност, а единствено ориентир за неговия приблизителен капацитет. Въпреки това, вие трябва да сте наясно с тази стойност и с това колко време му е нужно на вашия шредер да почива, след като е работил, както и колко листа може да поема на веднъж. Тези три неща формират какъв шредер да търсите спрямо натоварването, от което се нуждаете.

  Ако пък мислите, че на вас ще ви се налага да го използвате по-често, то трябва да знаете предварително какъв да е обема на коша, но и дали би ви бил полезен шредер – тип Auto Max. Това означава, че вие може да заредите шредера с набор от материал за рязане, а той да започне унищожаването след определен период от време. Използвайки шредер Auto Max, вие спестяване време, тъй като той ви позволява да вършете друга работа, без да ви се налага да го изчаквате.

  Шредер Auto Max

  За да удължите живота на шредера, то трябва да не пропускате да използвате масло за шредер при всяко изпразване на коша или веднъж месечно.

  Какви са типовете шредери и каква степен на сигурност дават?

  Следва да разгледаме какви са типовете шредери и каква степен на сигурност дава всеки от тях, за да може да изберете този, който отговаря на вашите нужди. Една от основните разлики при шредерите е техният тип рязане.

  Първият вид рязане се нарича strip-cut и се определя с това, че унищожава един лист хартия (А4 формат) на приблизително 36 лентички, всяка от които е с ширина 5.8 mm. Този тип шредер покрива първо и второ ниво на сигурност и е подходящ за унищожаване на конфиденциални документи.

  Шредер с тип на рязане - strip-cut

  Следващият тип рязане е Cross-cut, който дава по-добра защита срещу злоупотреба с информация. Разрязва лист хартия (А4 формат) на приблизително 320 малки парчета с размер между 4 х 38 и 4 х 50 mm. Това се равнява на трето ниво на сигурност.

   Шредер с тип на рязане - cross-cut

  Последният тип рязане еMicro-cut, който дава между P4 и P7 ниво на сигурност и прецизно реже лист хартия (А4 формат), превръщайки я в малки късчета с различна големина според нивото на защита, която предлага.

   

  Какво друго може да режете с шредера?

  Допълнителната функция, която някои шредери предлагат, е това да режат не само хартия, но и кламери, телбод телчета и дискове. Така вие ще може да унищожавате документи, които имат прикачени кламери или са вече прищипани с телбод. Също така вие може да унищожавате и кредитни и дебитни карти, които няма да ви се налага да използвате повече.

   Шредер Fellowes, който може да реже дискове

  От какви допълнителни екстри може да се възползвате?

  Преди да побързате да изберете вашия нов шредер, е добре да се убедите, че той има всички нужни функции, които биха оправдали вашата инвестиция. Следващите функции са индикатор за това дали ще изберете иновативен шредер, който би ви дал по-лесно управление.

  Шредер с пин парола за заключване

  Задръстване на хартията

  Това е един от най-често срещаните проблеми при употреба на шредери. Затова е важно да изберете шредер с технология, която елиминира риска от задръстване. Системата 100% Jam Proof на марката Fellowes е пример за такава, която забелязва кога хартията не е поставена правилно, спира, обръща я и след което я унищожава с пълна сила.

  Функция за безопасност

  Преди всичко, защитата по време на работа не се ограничава само до защита на лични данни. Трябва да се вземе под внимание фактора, определящ безопасността на работно място. За да елиминирате шанса от наранявания, подберете шредер, който има функция за безопасност при работа, каквато е системата SafeSense на Fellowes. Компанията Fellowes са изобретили тази технологията, която кара шредера автоматично да прекрати дейността си в момента, в който човек докосне отвора за хартия.

  Пестене на енергия

  Тази функция е подходяща за всеки, който би използвал често и редовно своя шредер. Повечето шредери имат стандартната Auto-shut off функция, която изключва машината, след като мине половин час, през който тя не е била активна. Някои шредери комбинират няколко системи за пестене на енергия по време на употреба. Не забравяйте, че е от съществено значение да следвате инструкциите на шредера и да се съобразявате с това колко време работи и колко почива шредера.

   

  Тих режим на работа

  Друга функция, от която може да се възползвате, е тихият режим на работа, когато шредерът е в действие. Компанията Fellowes разработи функцията SilentShred, която предоставя ултратихо рязане, без да създава излишен шум и да нарушава концентрацията на служителите.

   

  Вече знаете какви шредери съществуват и какви допълнителни функции може да подберете. Разгледайте моделите шредери на марката Fellowes, които предлагаме в   Office 1 Superstore, и защитете личната информация на вас и вашия бизнес.

   

  Какво ще е натоварването на шредера?

  Какви са типовете шредери и каква степен на сигурност дават?

  Какво друго може да режете с шредера?

  От какви допълнителни екстри може да се възползвате?

  Blog archive