NormalCustomer
 
Затвори
Категории
  Настройки
  Търси

  Как се произвеждат моливите с марката Faber-Castell?

  Как се произвеждат моливите с марката Faber-Castell?

  Някога замисляли ли сте се колко дълъг е процесът, през който компаниите-производители на моливи преминават, докато създадат крайния продукт? Отговорът е: много. Faber-Castell е марка, усъвършенствала този процес през годините, за да достигне до оптималния производствен процес на перфектния молив. Сега и вие можете да разберете повече за него в тази статия!

  Първата стъпка е меката графитна смес да се прекара през специална дюза, образувайки дълги ивици, които впоследствие се режат на равни дължини и изсъхват. За да се осигури равномерното оцветяване на хартията при ползване на бъдещия молив, след изсъхването си графитите се потапят във вряла восъчна смес за кратко.

  Имате ли предположение как графитът попада вътре в молива? Много хора мислят, че графитът се пъха в специално предназначена дупка за него, но истината е друга. Всъщност моливът се сглобява чрез съединяване на двете дървени половини, силно напоени с лепило, като графитът „ляга“ удобно в една от тях предварително. Тази технология позволява на лепилото да проникне максимално във вътрешността на молива и това означава, че графитът няма да се счупи дори при много силен натиск.

   

  След като дървените половинки и графитът между тях се затворят като сандвич, моливите поемат на път към колелото, на което съхнат около час. Този процес подсигурява изключителната здравина на молива след изсъхването.

  Следващата стъпка е оформянето на моливното тяло: класически кръгла, шестоъгълна или тръгълна с Grip захващане, всяка форма преминава през специална преса, за да достигне идеалните очертания.

  След това моливното тяло се оцветява с цветен лак – сериите “Polychromos” и “Albrecht Durer” се предлагат в над 120 различни нюанса и за тях важи правилото, че външният вид отговаря на цвета на графита, който е вътре.

  Всеки един молив се щампова с разпознаваемото лого на Faber-Castell с воюващите рицари. След това моливите стигат до помещението, където изсъхват от външния лак. В него всичко, което се вижда, е моливи, моливи и още моливи. Стаята прилича на огромно цветно море, което приема нюанса на стотиците моливи, които съхнат в него.

  Готовите моливи продължават пътешествието си към машината, която ги подостря автоматично и крайният резултат трябва да е перфектен при всеки молив.

  Тук идва любимата ни стъпка от производството, с която нито една машина не може да се справи – служителите във фабриката на Faber-Castell лично проверяват всеки един молив за всякакви несъвършенства и пресяват тези, които не са перфектни. Тяхната оценка работи по-добре от всеки автоматизиран процес.

  Последният етап от производството е опаковането на моливите в кутии, които после се пакетират в големи кашони и се понасят към търговските обекти и складовете. Перфектният молив е вече готов и… остава само да стигне до ръцете Ви и да Ви подари удоволствието от писането и рисуването с истински качествен продукт!