NormalCustomer
 
Close
All Categories
  Preferences
  Search

  Когато ученето е приключение

  Когато ученето е приключение

  Децата имат нужда да бъдат вдъхновявани да изучават света около тях, да развиват творческите си умения и да обогатяват своя мироглед. Посещавайки нови места,малките изследователи ще опознаят природата и процесите, които протичат в нея. Образователните игри могат да бъдат също много забавни, което по лесен и достъпен начин ще насърчи малчуганите да четат, пишат и смятат.

  Съдействайте за развитието и проявата на интересите на детето

  Развитието на интересите на децата е от изключително важно значение, тъй като на пръв поглед най-обикновените интереси могат да се превърнат в страст за цял живот. Например интересът към изучаване на природата, листата, животните и почвата може да се превърне в желание за бъдеща професия като учен, физик и химик, когато детето порасне.

  Осигурете на малките изследователи предмети и материалис които те могат да творят, да изследват света, да изучават буквите и цифрите

  -       Букви и цифри под формата на пъзели и занимателни игри, които да насърчат интереса им към писането и четенето, и могат да осигурят на детето часове творчески занимания и игри.

  -       Изследователските предмети като телескоп и микроскоп дават възможност за наблюдение на растения и животни, както и процесите в природата.

  Дайте на детето място и пространство, в което да може да изучава, наблюдава и твори

  Децата имат нужда от място, което да приемат като свое и там да се занимават на спокойствие с любимите си дейности и да ги развиват. Имайте предвид, че не винаги съпровождащият хаос е пречка. Това ще бъде специалната работилница на детето, където то ще развива своите интереси.

  Винаги за детето ще бъде удоволствие да се присъедините към неговия изследователски свят и заедно с него да четете, пишете, смятате, да наблюдавате природата и животните. Със сигурност тези занимания ще са приятни и забавни.

  Писане

  По-голямата част от децата на възраст между 2 и 3 години започват да идентифицират някои букви, а на възраст между 4 и 5 години вече ги разпознават. Това означава, че преподаването на азбуката може да стане още когато детенцето е на 2-годишна възраст. Но нека все пак изискванията ви не бъдат прекалено големи. Децата са различни и тяхното възприятие е различно, затова разчитайте както на визуални помощни средства, като цветна азбука и цифри със забавни личица например, така и на забавни образователни игри, в които детето ще се научи да разпознава предмети, форми, цветове и игри в които цялото семейство може да се включи.  *Разгледайте нашите предложения, при които ако поръчате сега, получавате специална отстъпка за всеки закупен артикул (отстъпката важи за периода 31.07-11.08.2019 г.)

  Stick'n Самозалепващи листчета Азбука, латиница  – Самозалепващи се хартиени листчета с буквите от латинската азбука. Може да се използват за учене на буквите, съставяне на думи или украса.

  Stick'n Самозалепващи листчета Азбука

  Съществуват различни и забавни начини за разпознаването на отделните букви. Например може да изпишете името на детето с цветната и забавна азбука и да посочвате и произнасяте буквите една по една. По този начин детето ще осъзнае, че тези букви взети заедно означават неговото име.

  Foska Магнитни букви на английски – С магнитните букви децата ще могат лесно да научат английските букви и да съставят думи, като ги подреждат на магнитна дъска, на хладилник или на всяка друга метална повърхност. По този начин поставят основите си в изучаването на английски език.

  Foska Магнитни букви на английски

  Ако разполагате с пъзели с азбука, ще бъде лесно за детето да манипулира с тях. След като се научи да разпознава някои букви, спокойно може да играете на словесни игри, като например: „Коя дума започва с буквата „Б“?“ и то да покаже съответния предмет.

  Алигатори за свързване с английски букви –  Забавлявайте се и учете, докато съединявате и разделяте тези алигатори с букви. Децата съединяват главата на алигатора с правилната опашка.

  Алигатори за свързване с английски букви

  Смятане

  Игрите, които включват смятане, броене и сортиране при децата могат да започнат още на 3-годишна възраст. По този начин формирате у детето базови познания, запознаване го с числата и количествата.

  Зеленчуци за сортиране и броенепомагат за развиването на двигателните умения, различаването на цветовете и броенето.

  Зеленчуци за броене

  Самозалепващи се листчета по математика – може да се използват за учене на цифрите, решаване на задачи, при таблата за смятане, за многократна употреба, за даване на отговор или за украса.

   Самозалепващи се листчета по математика Stick'n

  Кравички за броене

   Кравички за учене на цифрите

  Математически комплект с цифри и пръчици, дървени

   Foska Kомплект математика

  Карти за събиране и изваждане

   Карти Събиране и изваждане

  Разпознаване на часовника

  Разпознаването на часовника е едно от най-важните възприятия, които детето трябва да започне да умее. Подходящо е да започнете да учите детето да разпознава часовника, чак когато то се е научило да брои и да разпознава цифрите до 60.

  Съвет: вземете голям пластмасов часовник, без пластмасово покритие отгоре, за да може детето само да мести стрелките. Това ще улесни процеса на разпознаване на часовника.

  Голям магнитен часовник – подходящ за деца, които се учат да разпознават времето. Децата с лекота ще научат неговия принцип, благодарение на допълните цифри. Двете стрелки са в различни размери и цветове, като детето ще има възможност да ги мести само.

  Часовник за деца магнитен

  Започнете със стрелката, която показва часовете. Сложете я на позиция 12 часа, а след това в различни други позиции, като помогнете на детето да разбере принципа. След това го оставете само да мести стрелките и му задавайте въпроси, например: „Ако сега е 10 часа, къде трябва да бъде стрелката?“.

  След това покажете стрелката за минутите, като първоначално интервалът трябва да бъде най-много 5 минути.

  След като детето е разбрало принципа на часовника, задавайте му въпроси за часове и минути, за да затвърди наученото.

  Комплекти за игра - стимулиране на ученето

  Пуканки за изучаване на думи –  За практикуване разпознаването на ключови думи. Децата вземат от купата пуканки и четат думите на глас.

  Пуканки за изучаване на думи

  Образователен кръг –  Помогнете за развитието на самочувствието и положителните нагласи, стимулирайте ранните математически умения и уменията за разпознаване на цветовете. Играта насърчава груповото занимание.

  Образователен кръг - цветове, цифри и форми

  Детска работилница с инструменти – съдържа 46 инструмента: чук, отвертка, клещи, триони, пластмасови винтове и пирони, ламели с дупки, тикове.

  Детска работилница с инструменти

  Artie робот, рисуващ

  Artie робот, рисуващ

   

   

  За малкия изследовател

  Първите години от живота на детето са изключително важни за бъдещото му възприятие и развитие. Нужно е да му се осигури среда, която да насърчава и подкрепя естественото желание да изследва и да открива нови неща. Чрез ежедневните научни занимания, то ще придобие полезни знания и самочувствие, които ще допринесат за бъдещото му развитие и индивидуалност.

   

  Бинокъл National Geographic

  Бинокъл National Geographic

  Буркан с лупа за наблюдения на насекомиNational Geographic

   

  Лупа_буркан

  Микроскоп за начинаещи

  Микроскоп за начинаещи

   

  Вкаменелости, Метаморфни скали, Минерали, Седиментни скали

  Скали

  Когато малките изследователи са погълнати от научно-изследователската си дейност, те насочват вниманието си към обкръжаващата ги Вселена. Интересът им към растения, животни и процеси в природата става все по-целенасочен и явен. Това позволява да отключат своето въображение и наистина да изследват света около тях. Нашите предложения дават възможност за изследователски дейности в двора, местния парк, на улицата или където детето пожелае.

   

  Писане

  Смятане

  Разпознаване на часовника

  Комплекти за игра - стимулиране на ученето

  За малкия изследовател

  Blog archive