NormalCustomer
 
Close
All Categories
  Preferences
  Search

  Моливите Polychromos стават на 111 години!

  Цветните моливи "Polychromos" на Faber-Castell са високо ценени от артистични личности като Карл Лагерфелд и Фердинанд Порше, както и от любители на рисуването, които държат на високото качество. През 2019 г. серията става на цели 111 години! По този повод Faber-Castell създават лимитирана серия с първоначалната им визия със спиращ дъха изгрев – символ на новото начало! Каним ви да поемете с нас на пътешествие през историята на кутията “Polychromos”:

  През 1925 г. започва строежът на нов модерен производствен комплекс във формата на буквата “U”. Целта на изграждането му е да отговори на нарастващото търсене на продукти A.W. Faber.
  Днес тази сграда и изделията вътре могат да бъдат разгледани като част от изживяването, наречено “Faber-Castell”!

  Тези елегантни цветни снимки отразяват духа на епохата Ар деко̀, която достига своя връх през 1925 г. Знаете ли, че 1926 г. е годината, в която са родени Мерилин Монро и Кралица Елизабет II?👑 

  През 1930 г. граф Роланд вон Фабер-Кастел се наслаждава на зимната си ваканция като кара ски в Сейнт Мориц. Междувременно в другия край на света започва строежът на най-високия небостъргач по онова време: Empire State Building в Ню Йорк.

  Граф Роланд вон Фабер-Кастел е бил запален ездач през целия си живот и кутията на “Polychromos” през 1940 г. отразява това негово хоби. По това време „Отнесени от вихъра“ поставя рекорд на Оскарите с цели 8 статуетки и 13 номинации. Замъкът в Щайн е мястото, където по това време са отседнали много репортери, дошли да дават сведения за военните криминални дела в Нюрнберг.

  1957 г.: граф Роланд вон Фабер-Кастел е напълно посветен на каузата да открие и придобие загубените компании по целия свят. Кутията на моливите “Polychromos” чества 50-годишнината от създаването на колекцията и е украсена с изображения на екзотични папагали. Междувременно синът на граф Роланд – Антон-Волфганг – поставя училищен рекорд по тласкане на гюле. Рекордът му не е подобрен в продължение на цели 30 години!

  През 2019 г. ще откриете “Polychromos” в кутия, чийто вид отговаря на първоначалния от 1908 г., оригинална брандировка на моливите и възможност да закупите комплекта неподострен, каквито са били моливите по онова време.

  Разгледайте наличностите по магазините тук:

   

  Blog archive