NormalCustomer
 
Close
All Categories
  Preferences
  Search

  Новата офис реалност: идеи за home office

  Концепцията за работа от вкъщи не е нова, но става все по-актуална и важна с всеки изминал ден. През 2019 година около 7% от работното население на САЩ е имало възможност за гъвкави условия на работа, а за Австралия числото е 30%. Особено сега, като резултат от пандемичната обстановка, компаниите търсят най-адекватния начин за опазване както на здравето на служителите си, така и на тяхната продуктивност. Решението е home office: работата от вкъщи може да бъде едновременно безопасна и ефективна. Модерните технологии  позволяват провеждане на срещи, обучения и разговори в комфорта на собствения ви дом, като по този начин всички се чувстват по-спокойни за здравето си. В  тази статия сме ви подготвили полезни съвети за продуктивна работа у дома!

  RFG Работен стол Snow

  Обособен кът за работа у дома

  Макар работата у дома да е силно препоръчителна в днешно време, когато пандемията от COVID-19 постави сериозно предизвикателство пред човечеството, има някои неща, на които е важно да се обърне внимание. От голямо значение е дори между стените на собствения си дом да разделяме работното пространство от личното такова. Най-лесният начин да го направим е да се почувстваме сякаш наистина започваме един работен ден в офиса и да работим в обособено за целта кътче.

  Ако спалнята е място за отдих – нека си остане така. Изкушението да станем и да започнем да работим от леглото е голямо, но не трябва да му се поддаваме. Дори физически да не се изморяваме, психически ние няма да сме готови за работа. Мисленото разграничение между работното и неработното място ще направи почивките ни по-продуктивни.

  Достатъчно е да отделите съвсем малко място в някоя от стаите, което да обзаведете с мебели, подходящи за ефективна работа. Можете да го направите и по подобие на офиса, в който обикновено работите, за да се чувствате все едно сте там.

  RFG Работен стол Alcanto WRFG Ергономичен стол TECH@LINE 

  Нуждата от рутина

  Колкото и привлекателна да е идеята, че можем сами да решаваме кога да работим и да си почиваме, тя крие своите рискове. Важно е да поддържаме определена рутина, за да сме максимално продуктивни и да сведем разсейването до минимум. Проучване на Bain & Company сочи, че двете основни причини за намалена продуктивност са липсата на отделено място за работа (33%) и липсата на работна нагласа (37%).

  Облечете се подходящо за работа – не се изкушавайте да останете по пижама, просто защото можете да си го позволите. Ставайте по едно и също време всеки ден. Тези от вас, които са по-продуктивни рано сутринта, могат да се възползват от времето, спестено от пътуване до офиса.

  Направете си график и не забравяйте почивките. Една от основните причини за умора и намалена продуктивност у дома невъзможността сами да си поставим граници. Това има ефект и върху личния ви живот. Опитайте се няколко пъти на ден да изчистите мислите си от работата за малко, за да можете да се върнете свежи и готови да продължите.

  Осветление

  Независимо дали бюрото ви ще бъде до прозореца или ще се осветява от лампа, изключително важно е да се уверите, че имате добро осветление. Добре осветеното работно място води до повече продуктивност, тъй като по-трудно се изморявате. Вашата активност ще направи работния ден по-приятен и ще се отрази добре и на представянето ви.

  Обзавеждане

  Вариантите за мебелировка в работния кът са много и различни, но ние препоръчваме да се спрете на ергономично бюро или маса с регулируема височина и ергономичен стол. По този начин ще запазите позицията на тялото си правилна през целия ден, ще се изморите по-малко и ще се чувствате свежи и мотивирани за работа. Не правете грешката да работите 8 часа, седнали на кухненския стол, на фотьойл или на дивана в хола – макар и удобни за прекарване на свободното време у дома, тези мебели със сигурност не са подходящи за дълга работа пред компютър. Ние предлагаме разнообразие от комфортни столове, които са едновременно ергономични и с модерен дизайни ще се впишат чудесно в интериора на дома ви!

  RFG Ергономичен стол TECH@SMART

  Когато избирате работен стол, помислете за предимствата, които ще ви донесе. Удобството е основен фактор. Но е важно да имате предвид и някои други функции – например, дали столът позволява да седите в неутрална позиция, дали може да се регулира по вас, за да сте оптимално продуктивни.

  Аксесоари

  Освен с основните неща, обзаведете се с всичко, което ще ви помогне да сте по-продуктивни. Ако работата ви изисква комуникация, може да помислите за нови слушалки, уеб камера, микрофон и други. Изпробвайте различни опции – Google Hangout, Microsoft Teams и други.

  Пазете работното място чисто. Затрупването с ненужни вещи може да ви разсейва и така да доведе до лоши резултати. Можете да започнете като поставите кошче, в което да изхвърляте ненужна хартия или други предмети вместо да ги оставяте в близост до работното бюро.

  Движете се, докато работите

  Работата от вкъщи крие едно голямо предимство – може да си позволите повече движение. За разлика от офиса, където бюрата и столовете са съобразени с общите нужди на служителите, у дома вие избирате какво е най-добро за самите вас. Ако обзаведете работния си кът с електрическо бюро и ергономичен стол, то вие инвестирате в своето здраве, гарантирайки си движение дори при 8 часа, изкарани пред компютъра. Питате се как? 

  RFG Ергономично електрическо бюро

  Бюрата и столовете, които предлагаме, дават множество опции за смяна на позицията на тялото през деня: може да регулирате височината на бюрото и позицията на стола, подобрявайки кръвообращението и запазвайки тонуса си. Експерти споделят, че можете да постигнете най-добрата работна позиция, когато екранът е не по-ниско от нивото на очите ви. Така гърбът ви ще е изправен през цялото време и ще се предпазите от нежелани болки.

  Движението е изключително важно за вашата продуктивност, но и най-вече – здраве. Редувайте седнало с изправено положение на всеки 30-40 минути за да увеличите притока на кислород към мозъка и да повишите продуктивността си. Подобряването на  кръвообращението тонизира тялото, за да сте максимално концентрирани и бодри докато работите. 

  RFG Маса Motto

  Стилните ползи от ергономията

  От изключително значение е функционалността на работния ви стол и бюро, но не подценявайте дизайна на продуктите, които избирате. Направете така, че офисът ви да ви вдъхновява. Обърнете внимание на цветовете. Например, ако работата ви изисква креативност, може да наблегнете на зеленото. Синьото от своя страна успокоява. Най-важно е вие да се чувствате продуктивни и готови за работа.

  Разгледайте нашите предложения за home office мебели с елегантна визия, за да се убедите. Добавете ярък акцент към работното си пространство с ергономични табуретки UPis1.

   

  Interstuhl Табуретка UP

  Произведени в Германия с 10 години гаранция и безкомпромисно качество, гарантирано от Interstuhl, UPis1 ви осигурява движение в ежедневието! Овен удобен, вашият офис у дома ще бъде и атрактивен! Богатството от цветове и широката гама продукти ви дават свободата да изберете мебели с дизайн, който пасва на интериора на жилището ви и дори докато работите ще се чувствате (като) у дома си. Подарете си модерна и ергономична работна обстановка!

  Interstuhl Табуретка UP

  Сега остава само да отидете на работа... в собствения си дом!

  Обособен кът за работа у дома

  Нуждата от рутина

  Осветление

  Обзавеждане

  Аксесоари

  Движете се, докато работите

  Стилните ползи от ергономията

  Blog archive