NormalCustomer
 
Затвори
Категории
  Настройки
  Търси
  Отново на училище

  Съвети за домашна сигурност

  Съвети за домашна сигурност

  Вероятно сте чували поговорката: „Моят дом е моята крепост“, но какво всъщност искаме в днешно време от нашите домове? Според нас, отговорът е много лесен – да ни дават максимален комфорт и максимална защита. Е, за да осъществите поне второто, то трябва първо да се запознаете с иновативните решения за сигурност у дома. В тази поредица на тема „Сигурност“ ще научите повече за това как да предпазите своя дом, семейството си и дори личните си данни, когато сте в офиса.

  В първата статия ще разгледаме важността на домашна сигурност. Ще се сблъскаме със статистики, показващи колко процента от населението се класифицират като крадци, кои жилища предпочитат те и какво може да направите, за да не бъдете една от техните жертви.

  Защо ви е нужна домашна сигурност?

  Човешко е да искате да се чувствате в безопасност в собствения ви дом. Преди всичко това е природен инстинкт за самосъхранение. Но често хората залагат на собствения си късмет, мислейки си, че крадецът ще пропусне тяхната къща при следващия си обир. Но всъщност, кражбите и влизането с взлом не са рядкост и може да ви бъдат взети не само личните вещи, но и чувството за спокойствие, увереност и свобода. Осигурявайки домашната сигурност в своя дом, вие предпазвате вашето семейство от това да се почувства уязвимо, а личното му пространство – похитено.

  Изложени ли сте на риск?

  Повечето хора знаят, че някои жилища са по-голям обект на кражби пред други. Такива домове могат да бъдат разделени в 3 категории:

  • С нестабилни врати;
  • Такива със значително количество материални ценности;
  • Необитаеми вили, които собствениците посещават сезонно.

  Дори жилището ви да не попада в една от тези 3 категории, това не означава, че няма риск от кражба и също се препоръчва да вземете нужните мерки за сигурност.

  Как да намалите риска от кражба?

  За да намалите риска от кражба, първо трябва да се запознаете с няколко продукта за оптимална сигурност у дома. Качествената оптимизация на дома започва извън жилището. Освен поставянето на стабилна и здрава врата, има и още няколко начина за предотвратяване на възможността от кражба. Единият от тези начини е, като поставите външна камера.

  Външна камера с Wi-Fi връзка

  Камерата Т‘nB Smart home лесно се свързва към Wi-Fi мрежа, за да може да я управлявате навсякъде и по всяко време чрез приложение, директно от вашия смартфон или таблет. След като сте се свързали, вие ще получавате известие всеки път, когато се установи движение пред жилището ви. По този начин, дори нежеланият крадец да достигне до вашата врата, вие ще бъдете един ход пред него. Освен това, така вие ще направите вашия дом по-малко предпочитан за крадеца. Забелязвайки, че вашият дом е под наблюдение, в повечето случаи крадецът би набелязал друго жилище, което е значително по-лесно достъпно пред охраняемото, за да изпълни целта си успешно и без усложнения.

   

  Ако пък имате съмнения дали някой вече е вътре във вашия дом, то е хубаво да сте оборудвани с тези няколко продукта, за да затрудните крадеца максимално, докато си спечелите достатъчно време излезете извън сградата и да звъннете на полиция.

  Първият продукт е smart бебефонът, който се свързва с Wi-Fi. Благодарение на този модел бебефон, вие ще получавате известия всеки път, когато сензорът отчете движение или звук. Така вие ще знаете не само кога вашето дете плаче, но и когато чужд човек е в близост до него.

   Бебефон с Wi-Fi връзка

  Ако притежавате ценни вещи като пари, бижута или други, то е хубаво да изберете поне един от тези два сейфа:

  Първият сейф е огнеупорен и се заключва с дигитален код. Именно видът заключване е неговото най-голямо предимство. Поставете сейфа на труднодостъпно и неоткриваемо място с възможно най-много препядствия, за да забавите и затрудните всеки, който се опита да достигне до него.

  Сейф с дигитален код

  Благодарение на книгата сейф, вие ще забавите крадеца, докато той успее да открие ценностите. Важно е да поставите „книгата“ в по-богата и голяма библиотека, за да затрудните крадеца максимално, докато я намери. Това би ви спечелило време да предприемете нужните мерки за сигурност – като това да напуснете жилището и да подадете сигнал за кражба в полицията.

   Книга сейф отворена

   

  Книга сейф затворена

  Купете и се възползвайте от тези иновативни решения, за да защитите своя дом и своите близки.

  Защо ви е нужна домашна сигурност?

  Изложени ли сте на риск?

  Как да намалите риска от кражба?