NormalCustomer
 
Затвори
Категории
  Настройки
  Търси
  Каталог 32

  Съвети за идеална зона за отдих в офиса!

  Съвети за идеална зона за отдих в офиса!

  В последните години тенденцията за офис пространство за отдих набира все повече популярност и това не е случайно. Такъв тип помещения имат много ползи както за служителите, така и за компанията, за която те работят. В тази статия ще ви споделим какви са плюсовете на релакс зоната в офиса и ще ви дадем съвети как да ги постигнете и да изстреляте бизнеса си в списъка на най-желаните работодатели. Нашият екип предлага изработка и реализация на 3D проекти - за да се сдобиете с уникална чил зона, свържете се с нас на телефон 0700 10 700.

  По-концентриран и продуктивен работен процес

  Така наречената „чил зона“ е чудесен начин да повишите продуктивността на служителите си, защото балансът между натоварената работна обстановка и почивката е ключът към успешен работен процес. Дори кратък отдих на дивана с чаша кафе в ръка ще подобри значително ефективността и мотивацията на всеки служител, когато се върне към изпълняването на работните си ангажименти.

   

  Социален фактор

  В много компании, особено по-големите, стои въпросът: „Как да социализираме служителите си и да подобрим комуникацията между отделите, без това да ги разсее от работните задачи?“ Отговорът е налице – зоната за релакс е чудесен и непринуден начин колегите да се сближат помежду си. Често се случва и в почивките те да обменят идеи за подобряване на работния процес, които много по-лесно се споделят в неформална обстановка, каквато е тази в чил зоната.

  По-малко стрес

  В днешно време компаниите измислят все повече неща извън работния процес, които да стимулират служителите да работят именно при тях – от стаи за почивка, през малки фитнес-зали, до медицински прегледи и дори частни детски градини за децата им. Всички тези иновации, немислими за реализация преди години, днес присъстват под една или друга форма в HR профила на почти всеки по-голям бизнес с офиси. Такъв тип подобрения е доказано, че намаляват стреса при работа, защото служителите биват улеснени във вършенето на онези дейности, които обикновено оставят за след работа. По-малко стрес означава по-доволни и щастливи служители, които обичат работата си!

  Narbutas Nova Wood

  Лоялност към компанията

  Говорейки за удовлетвореност от работния процес, тук ще споменем един фактор, който е изключително важен – лоялността на служителите към компанията, за която работят. Изграждането на лоялност е дълъг и нелесен процес, но със сигурност е един от най-важните елементи в нагласата на служителите, когато са поставени пред избор за нова работа, например. Лоялността у служителя е онова, което го кара да влага всичките си усилия в благоденствието на фирмата, за която работи. Зоната на отдих е един страхотен жест към тези хора, който няма да остане незабелязан.

  Разнообразието води до креативност

   Служителите прекарват поне 8 часа от ежедневието си в една и съща обстановка, седнали на един и същи стол, заети със своите ангажименти. За тях би било чудесно да си починат в различна среда, и чил зоната е идеалното решение за това! Различните цветове, мебели и неформалната обстановка разнообразяват заетото съзнание на служителите и това подобрява креативността им. Сигурни сме, че поне веднъж ви се е случвало да ви хрумне интересна бизнес идея, докато всъщност не сте на работа, а си почивате. Именно тази креативна нагласа можете да постигнете чрез интериора на зоната за релакс.

   

  Отлично представяне пред гости и потенциални клиенти

  Не на последно място, чил зоната е идеален начин да се представите в позитивна светлина както пред екипа си, така и пред външни посетители. Тя ви дава шанс да представите нагледно атрактивна офис среда (за нови служители) или разчупен бизнес модел с иновативна нагласа (пред потенциални клиенти и партньори). Възползвайте се!

  Посетителски стол Narbutas Tango

  Покани природата в офиса!

  Неслучайно компаниите, които правят релакс зони в офисите си, избират природна тема и визии за интериорите им. Спокойно море и плаж, успокояваща зелена гора, вдъхновяващ изгрев... възможностите са много. Целта на тази зона е да успокоява както съзнанието, така и очите, затова заложете на естествени материи, натурални цветове и акцентирайте с фототапет или принт с природна визия.

  Чил зоната на Office 1 Superstore

  Разделяй и владей!

  Обособените зони за различни дейности правят почивката по-ефективна. Например, може да изградите кът за хранене с подходящи маси, хладилник и кухненски пособия, отделна зона за кафе-пауза с кафемашина и барплот, и релакс кътче с мека мебел, етажерки с книги и дори телевизор или радио.

  Шумоизолиращ панел Narbutas

  Тези зони може лесно да се обособят с шумоизолиращи панели Modus light. Леки, с впечатляващ дизайн и богат избор от цветове и дамаски, шумоизолиращите панели могат да се монтират на стена или таван и дори да висят на въже! Чрез конструкция от панели лесно ще разделите кътовете за различните дейности, така че служителите във всяка част от помещението да комуникират спокойно и да се наслаждават на известно уединение. Панелите поглъщат излишните звуци, а дизайнът им може да създаде спокойствие или вдъхновение у служителите и посетителите на вашата чил зона.

  Светлина и цвят

  Подходящото осветление е много важно, ако искате служителите да се почувстват истински отпочинали в зоната за релакс. Заложете на топла светлина, която да създава усещане за уют и комфорт. Интересните лампи и крушки ще „разчупят“ помещението. Цветовете пък са най-важният акцент от стаята за отдих – подберете нюансите така, че да си отиват един с друг, но и да не са прекалено монохромни. Чил зоната на Office 1 Superstore обзаведохме в баланс от индустриални и свежи цветове, които придават на помещението позитивен и модерен облик. За цветови акцент може да заложите на лимоновожълто, наситеносиньо или смело розово – интересните нюанси ще придадат характер на помещението и ще го различат от всяко друго.

  Чил зоната на Office 1 Superstore

  Разгледайте всички наши предложения за модерно обзавеждане на зони за релакс тук!

  По-концентриран и продуктивен работен процес

  Социален фактор

  По-малко стрес

  Лоялност към компанията

  Разнообразието води до креативност

  Отлично представяне пред гости и потенциални клиенти

  Покани природата в офиса!

  Разделяй и владей!

  Светлина и цвят