Затвори
Категории
  Настройки
  Търси

  Търсим новото си лого 😊

  Търсим новото си лого 😊

  Конкурс за дизайн за ново лого на марката Office 1 Superstore

  Кооперация „Панда“ обявява конкурс за дизайн на ново лого на марката Office 1 Superstore.

  През последните 20 години Кооперация „Панда“ се наложи убедително на пазара в България като надежден доставчик на канцеларски материали, техника, консумативи и офис мебели чрез марката Office 1 Superstore. Бизнес стратегията за развитие на Кооперация „Панда“ предвижда създаване на нова корпоративна идентичност марката Office 1 Superstore с цел затвърждаване за пазарните позиции чрез разширяване на влиянието на марката и бъдещо позициониране на чуждестранни пазари в страните от Балканския полуостров.

  За Кооперация „Панда“:

  Кооперация "Панда" притежава правата за ползване на търговската марка Office 1 Superstore за България от 1998 г. Под тази марка компанията оперира на българския пазар вече 20 години. На 20 февруари 2018 г. компанията официално придоби всички права върху търговските марки от портфолиото на Office 1 Superstore. По този начин от главен франчайзополучател за България, Кооперация "Панда" стана единствен собственик и представител на марките Office 1, Office 1 Superstore, Office 1 Superstore International, Office 1 Superstore и Office 1 e-shop за целия свят.

  ЗаOffice 1 Superstore:

  Office 1 Superstore е международна търговска марка на франчайз верига магазини, специализирани в продажбата на канцеларски материали и офис оборудване. Брандът е познат в повече от 20 държави по света, като в момента извън България оперира активно и в Сърбия, Гърция, Турция, Франция, Германия, Йордания и Либия, където работи с местни партньори франчайзополучатели.

  През 2018 г. компанията отбелязва 20 години от отварянето на първия магазин Office 1 Superstore в България. Стартът е поставен в София с 7 000 артикула от първа необходимост за всеки офис. Портфолиото днес се състои от над 55 000 продукта, които могат да се закупят на място в магазините, да се поръчат он-лайн или по телефона.

  До края на 2017 г. правата върху марката Office 1 Superstore в България се ползваха ексклузивно от Кооперация „Панда“, която в качеството на главен франчайзополучател за страната успя да изгради широка мрежа от подфранчайзери и собствени магазини. След придобиване на изключителните права върху марките на Office 1 Superstore, Кооперация „Панда“ продължава успешното си бизнес развитие и вече 20 години е безспорен лидер на пазара и предпочитан партньор от над 100 хиляди бизнес клиенти.

  Към момента търговската верига Office 1 Superstore се състои от 77 магазина с обща площ от 15 000 кв. м., в която работят над 1000 служители, чиято основа цел е клиентите да получат "Всичко за офиса под един покрив".

  Електронният магазин www.office1.bg осигурява лесен достъп на всеки клиент да поръча директно или по телефона, а доставката да бъде осъществена до всяко населено място в страната.

  Нашата мисия:

  Да предлагаме съвременни, качествени и иновативни решения, които да гарантират сигурност на клиентите.

  Да създаваме условия за леснодостъпен, удобен и приятен начин за работа с нас чрез персонален подход и фокус върху нуждите на всеки клиент.

  Нашата визия:

  Да бъдем най-предпочитаният комплексен партньор на пазара.

  За клиентите ни:

  Наши клиенти са всички крайни потребители – физически и юридически лица, държавни и общински администрации, училища и детски градини и др.

  Основен фокус чрез ежегодните кампании „Отново на училище“ са родителите и техните деца в предучилищна възраст или ученици

  Задача на конкурса:

  Задачата на конкурса е изработка на ново корпоративно лого за марката Office 1 Superstore, което да бъде оригинално и лесно разпознаваемо. Логото ще бъде използвано за изграждане на пълна нова корпоративна идентичност за марката, а също така и за изработка на визуална комуникация в магазините (брандиране на фасади, POS материали, етикети, др.), изработка на рекламни материали (брошури, флаери, информационни материали, външна реклама, видео формати за използване както в телевизия, така и он-лайн, сувенири, др.), както и за он-лайн комуникация, на официалния електронен магазин www.office1.bg, в социалните мрежи и върху опаковки на продукти носещи бранда.

  Логото следва да се изработи в два варианта Office 1 Superstore и Office 1.Основната част от него да се заема от наименованието Office 1 Superstoreили съответно отOffice 1.

  Съдържащата се в логото единица като цифра следва да бъде разработена като графичен елемент, който да може да бъде използван както в комбинация с Office 1 Superstoreили съответно сOffice1, така и самостоятелно като графичен знак с разнообразно приложение.

  Логото следва да включва визуалната идея за покрив и да бъде изработено в три основни цвята – син, жълт и бял при запазване на цветовото кодиране на настоящото лого на Оffice 1 Superstore.

  Новото лого следва бързо и лесно да асоциира с настоящото на Оffice 1 Superstore и същевременно да има съвременно звучене, като основната цел на промяната е да покажем, че сме динамична компания, която се развива, променя и еволюира.

  Мотото на марката „Всичко за офиса под един покрив“ не следва да е част от дизайна на новото логото Office 1 Superstore.

  Изисквания към предложенията:

  1. В настоящия конкурс може да участва без ограничение всяко лице или организация от лица, независимо дали има правна връзка между тях.

  2. Приемат се неограничен брой варианти от всеки участник.

  3. Всеки участник избира средствата, които използва за изработване на своето предложение, но изпратените варианти следва да са в дигитален векторен формат, в два варианта на логото – цветно и монохромно (черно-бяло).

  4. Използваният шрифт трябва да е свободен (не защитен от авторски права) или разработен специално за конкурса.

  5. Освен предложения за лого трябва да се изпратят и визуализации за прилагане на логото върху различни носители – фасади на магазини, рекламна брошура, бланка, визитка, рекламни носители, опаковка на продукт, които включват и съответните подходящи шрифтове. За целта можете да използвате следните снимки:

  Линкове за снимки на фасади:

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/Stara Zagora.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/Tsarigradsko.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/Varna, Krakov.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/Smolqn.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/Plovdiv, Kuklensko shose.jpg

  Линк за рекламна брошура:

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/O1S Broshura May.compressed_Page_1.jpg

  Линкове за снимки на рекламни носители:

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/2065340195.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/3530200024.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/6080121169.jpg

  Линкове за разгъвки на продукти:

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/Desko_SL2_24-6_20sheets_black.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/correction-line_Page_1.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/correction-line_Page_2.jpg

  http://www.office1.bg/Content/Images/uploaded/Snimki-logo/wet_wipes_whiteboard.jpg

  6. Предложенията трябва да са оригинални авторски продукти на участниците, да не съдържат елементи, които са обекти на авторско право на трети лица.

  7. Всички въпроси относно заданието изпращайте на newlogo@office1.bg

  Параметри на конкурса:

  1. Избраното предложение ще стане официално лого на марката Office 1 Superstore.

  2. Готовите предложения трябва да се изпратят до 23:59 ч. на 31.07.2018 г. на имейл адрес newlogo@office1.bg. Към предложението трябва да се добавят име и фамилия на участника, както и телефон за връзка.

  3. Предложенията ще бъдат разгледани от жури в състав:

  Елка Каменова-Цанкова – Председател на Кооперация „Панда“

  Силвия Пепелджийска – Директор Корпоративни продажби

  Алекси Попов – Търговски директор

  Георги Райчев – Директор планиране и логистика

  Румен Бурназов – Директор верига магазини

  Евелина Андреева – Мениджър дизайн и предпечат

  Даниела Божинова – Маркетинг мениджър

  4. Най-добрите 5 предложения ще бъдат поканени да участват във втория етап на конкурса, в който класиралите се за втори етап трябва да доработят своите предложения по зададени от журито насоки. Крайната дата за изпращане на предложенията от втория етап ще бъде комуникирана с класиралите се за втори етап. Предложенията се изпращат отново на имейл адрес newlogo@office1.bg

  5. Победителят ще бъде обявен най-късно до 30.09.2018 г на сайта на Office 1 Superstore www.office1.bg, както и в официалната Фейсбук страницата на Office 1 Superstore.

  6. Победителят ще бъде известен по имейл или на посочен телефон за връзка.

  7. Прехвърлянето на правата върху проектите на създаденото лого на марката Office 1 Superstore ще бъде изпълнено чрез подготвен от Кооперация „Панда“ безвъзмезден договор за изработка на лого с автора, по силата на който Кооперация „Панда“ ще има право да придобие изцяло собствеността върху печелившото лого.

  7. В срок до 7 дни от сключване на договора за изработка на лого, победителят от конкурса ще получи следните награди:

  • 3 000 лв. с ДДС и ваучери за пазаруване в магазини Office 1 Superstore на стойност 500 лв., както и възлагане на работата по проекта за изработване на цялостна корпоративна идентичност на марката и авторските права за избраното предложение за максималния срок, предвиден от закона, без ограничение за пазарите, на които ще се използва логото.

  Кооперация „Панда“ се задължава да не използва подадените проекти на лога на неспечелилите участници под никаква форма в своята търговска дейности за неограничен период от време.

  Очакваме Вашите предложения!