NormalCustomer
 
Затвори
Категории
  Настройки
  Търси

  Цветната градина на Paperblanks!🌸🌼🌷🌹

  Цветната градина на Paperblanks!🌸🌼🌷🌹

  Представяме ви цветната градина на тефтерите Paperblanks! Креативни, ярки и авантюристични, те приковават погледа със своите неповторими визии. Новата колекция включва календар-бележници, произведени от 100% рециклируема хартия, с включен календар за планиране на задачи, сатенена панделка за отбелязване на страници, различни разграфявания за удобни записки. Но това, което ги превръща в наистина незабравим подарък за любим човек или в акцент на вашето бюро, са кориците! Нека ви отведем на пътешествие, в което ще ви разкажем повече за тях....

  Flutterbyes

   

         Paperblanks тефтер Flutterbyes      Paperblanks тефтер Flutterbyes

  Първоначално кръстена "Imagine", картината на Лорел Барч е пренесена върху тази корица, която отразява креативната натура и любов към живота на художничката. Целта на Барч била да носи радост на хората и да ги вдъхновява. И въпреки че художничката си отива от този свят през 2007 г., нейните бодри картини продължават да носят щастие и днес.

  Изкуството е начин да изразиш настроение, емоция, усещане, а картините на Лорел Барч ни отнасят на едно вдъхновяващо пътешествие, запечатано в тефтера Flutterbyes. Родена в Южна Калифорния, художничката преминала през много трудности в живота си – била диагностицирана с болест на костите и отраснала в разбито семейство, но като тийнейджър намерила силата в себе си да промени настоящето и бъдещето си. Установила се в Сан Франциско, и, като самотна майка, трябвало да намери начини да издържа детето си. Макар и да нямала опит в създаването на изкуство, Лорел първо започнала да майстори оригинални бижута от подръчни материали, а след това и ярките позитивни картини, с които е позната днес. Чрез рисуването Барч намирала своето кътче на спокойствие и духовно презареждане.

  Paperblanks тефтер Flutterbyes

  Картините ѝ са изпълнени с въображение и бодрост. Когато заминала за Китай през 1971 г., Лорел открила интересна техника за емайлиране на метал. С времето тя се превърнала в неин запазен стил. Корицата на тефтера Flutterbyes е хармоничен израз на нежна красота, комбинирана с метални елементи.

  Butterfly Garden

   

                  Paperblanks тефтер Butterfly garden                 Paperblanks тефтер Butterfly garden

  Поемете на разходка сред лалетата с тази красива визия, вдъхновена от вълшебния свят, създаден от Гари Грейсън на корицата. Отличителният стил на Грейсън представлява еклектичен микс от винтидж елементи, импресионизъм и поп арт, всички те богато наслоени в една картина. Нека тази креативна корица да премахне ограниченията пред вашето въображение!

  Популярен художник и колекционер на антики, винтидж книги и принтове, Грейсън работил в сферата на рекламния и графичен дизайн над 35 години! Той също така бил и любител на съвременната литература и изкуство, и в корицата на тефтера Butterfly garden ясно личат неговите влечения към игривото, модерното и креативното. Вдъхновен от ярките багри на художническата палитра, Гари смело смесва различни стилове и дизайни в един общ дизайн. Както се вижда при тази корица, художникът обединява елементи от съвременния свят с такива от природата и по този начин създава една магическа градинска сцена, която приковава погледа!

  Paperblanks тефтер Butterfly garden

  Със затрупан от свежи цветя и ярки растения фон, корицата на Butterfly garden оживява истински, благодарение на пеперудите и нежни рози, които изпъкват на преден план. Грейсън е създал един истински шедьовър, който прелива от цветовете на природата!

  Letter to Morisot

   

  Френският импресионист Клод Моне обичал да се обгражда с естествена красота в градината си в Живерни. Бележникът е вдъхновен и от писмо, изпратено от художника до Берт Морисо, също импресионистка.

                    Letter to Morisot         Letter to Morisot

  Клод Моне (1840-1926 г.) принадлежал към групата на създателите на Импресионизма. Всъщност самото име на това артистично направление е взето от заглавието на неговата маслена картина „Импресия, изгряващо слънце“. Когато един разочарован критик посетил през 1874 г. изложба с картините на Моне и негови колеги, той използвал тази дума като подигравка за творбите им. Разбира се, дръзките художници били повече от доволни да се нарекат именно така и да кръстят своето движение „Импресионизъм“, заставайки зад своето изкуство.

  Терминът „Импресионизъм“ се отнася към художествения интерес към светлинните отражения върху света, които ни заобикаля. Моне бил особено развълнуван да пренесе игрите на светлината върху бялото платно и да ги запечата завинаги. След като си купил имение в Живерни, Париж, художникът се отдал и на двете си страсти – изобразителното изкуство и ботаниката. Новият дом на Моне притежавал спираща дъха градина, която художникът непрестанно включвал в картините си. В средата на 19-ти век, когато твърде малко художници можели да рисуват безпроблемно извън студиото си, неговият „пленер“ (en plein air, „на открито“) го превърнал в изключителен новатор. Като се имат предвид стотиците картини, в които Моне е запечатал гледки от своята японска градина в Живерни, то тя е едно от най-често изобразяваните външни пространства в съвременното изкуство.

  Letter to Morisot

  С тази корица Paperblanks водят притежателя на тефтера именно в имението на импресиониста! Вместо дълбоките зелени мазки, които присъстват в много картини на мостове, създадени от Моне, този дизайн е изключително богат на цветове, което изразява смяната на сезоните. Украсена с почерка на самия Моне от писмо до художничката Берт Морисо, тази ярка корица превръща тефтера в същинско произведение на изкуството, особено подходящо за подарък с уникалното усещане, което създава.

   Разгледайте всички календар-бележници от новата серия на Paperblanks тук!

   

  Flutterbyes

  Butterly Garden

  Letter to Morisot