Затвори
Категории
  Настройки
  Търси
  Office-1-Superstore-15-подаръка-за-15ти-септември

  Четирите изключителни молива на Faber-Castell

  Четирите изключителни молива на Faber-Castell

  Четирите изключителни молива

  Когато става дума за моливи, в качеството си на най-големия производител на дървени моливи в света, Faber-Castell може да изтъкне различни техни предимства.

  Всичко започва с най-стария молив на света, който краси постоянната историческа изложба в замъка на Faber-Castell в Щайн, Германия. Необичайният молив е открит по време на реновацията на къща в моряшкия район на Германия, скрит под гредите на покрива. Очевидно дърводелецът е забравил, че моливът е там. Тъй като сградата е много стара, построена още през 17-ти век, моливът е стоял незабелязан в скривалището си с векове. Моливът, който е направен от слепено необработено липово дърво, има следи от употреба, които потвърждават възрастта му. Това го прави най-стария молив, познат на хората до днес.

  Най-старият молив в света е създаден още през XVII-ти век.

  През 2001 г., по случай 240-тата годишнина от създаването на марката Faber-Castell, те пускат на пазара най-скъпия молив от превъзходната си колекция. Бялата капачка от истинско злато е с по-голям от стандартния размер и е украсена с три изящни висококачествени диаманта. Лимитираното издание се предлага в едва 99 бройки в чест на годишнината на марката през 2001 г. Цената на молива е 10 000 евро.

  Най-скъпият молив в света е украсен с три висококачествени диаманта.

  Третият молив от селекцията, който дори е вписан в книгата „Световни рекорди на Гинес“, е толкова специален, че е труден за излагане и за транспортиране. Причината е, че това е най-големият молив в света и е бил изложен в стъклена кула по случай откриването на фабриката на Faber-Castell в Малайзия и е с височина от 19.75 m. Днес моливът е атракция за посетителите в азиатската част, която пък е смятана за най-големия производител на гуми в света.

  Най-големият молив в света е дълъг 19.75 метра.

  Най-малкият молив е не по-малко важен от най-големия: той е дълъг едва 17.5 mm и има дебелина от едва 3 mm. Изграден е от смърчово дърво от Северна Америка, а графитът му е с диаметър 0.5 mm. Размерът му се равнява на една десета от този на обикновен молив. По случай церемонията по откриването на продуктовия сайт в Малайзия през 2001 г., моливът бе специално произведен в Германия и тържествено предаден на мениджмънта им. Всеки, който иска да пише с него, вместо само да му се любува, вероятно би имал нужда от пинсети, за да го държи.

  Най-малкият молив е с дължина 17.5 mm и дебелина 3 mm.

  „Супер-моливът“ е въплъщение на най-високо качество, което, според изпълнителния директор Даниел Роджър, е нещо, вкоренено в традициите на Faber-Castell от векове. „Откакто Лотар вон Фабер зададе задължителните стандарти за качество на моливите през 19-ти век, всички следващи поколения е трябвало да продължават да произвеждат само най-качествени продукти“ – казва Роджър. Девизът, заявен от граф Антон Волфганг вон Фабер-Кастел още тогава, е валиден за марката и до днес. Той гласи, че обикновените неща трябва да се правят необикновено добре. Това се забелязва във високата продуктивност Faber-Castell, но също и в стремежа им към уникалност, ясно изявен в изброените моливи с изключителни характеристики.

  Faber-Castell е една от водещите компании в света за висококачествени продукти за писане, рисуване и креативен дизайн, както и за козметични продукти за декоративна козметика. С продукция от над два милиарда цветни и чернографитни моливи годишно и над 8 000 души персонал, Faber-Castell е световен лидер на пазара за производство на дървени моливи. Днес марката има представителство в над 120 държави, собствени продуктови сайтове в девет от тях и продажбени компании в 23 страни. Открита през 1761г., Faber-Castell е една от най-старите индустриални компании в света и е ръководена от една и съща фамилия вече девет поколения. Компанията дължи лидерската си позиция на международния пазар на отдадеността си към традициите, безкомпромисното качество и големия брой продуктови иновации, които прави.