NormalCustomer
 
Close
All Categories
  Preferences
  Search

  3 истории за това как да останем в безопасност, когато сме в движение

  3 истории за това как да останем в безопасност, когато сме в движение

  Ако някой ни зададе въпроса: “Какво избирате - сигурност у дома или навън?”, бихме казали, че избираме да сме в сигурност винаги. За щастие в днешно време това е изцяло в наш контрол. Разберете кои са капаните, които съществуват на всяка улица, във всеки бар и дори на всяко летище. Научете как в последната статия от поредицата “Сигурност” в следващите редове.

  Запознайте се с тези 3 ситуации. Тези трима души избраха да рискуват, когато излязоха навън. Те не знаеха, но ние знаем как тези опасности може да бъдат избегнати.

   

  Това е Даниел.

   

  Anti-theft раница против кражба

  На него му се налага да пътува за важна бизнес среща до Германия. Дани взима такси до летището и веднага щом пристига се отправя към чекинг бюрата. Той застава на опашката пред едно от гишетата, държейки своя куфар от дясната си страна и раницата на гърба си. Не отнема много време и скоро идва и неговия ред. Той се приближава до госпожицата и сваля чантата от гърба си, за да си извади паспорта, който е в предния джоб на раницата. Там се намира и неговият портфейл, но вече го няма.

  Сигурно си казвате, че на всеки може да се случи, но ние можем да ви поправим, като кажем, че може да се случи на всеки, който не е избрал да пътува с anti-theft раница.

  Anti-theft раница против кражба Anti-theft раница против кражба  Anti-theft раница против кражбаAnti-theft раница против кражба


  Това, което прави тази раница, устойчива на кражби, са нейните ципове. Те имат ключалка с код, а също така са умело скрити. Така дори раницата да е на гърба ви, крадецът ще се затрудни да намери ципа, а вие ще усетите, ако той се опита да го достигне.

   

  Това е Диляна.

   

  Veloflex калъфче против изтегляне на пари

   

  Тя отдавна използва дебитна карта вместо да носи големи суми пари в брой със себе си, когато излиза навън. Веднъж тя решава да излезе в нощно заведение, но не иска да взима голяма чанта. Затова Диляна взима само малко портмоне, в което има място само за нейната дебитна карта и ключове. На другата сутрин тя отива да си вземе кафе от близкото заведение и естествено плаща с карта, но разбира, че от нея липсват 100 лв и не може да плати сметката.

  Сигурни сме, че Диляна не е единствената, която предпочита да плаща с карта вместо в брой. Но точно заради това, кражбите нарастват. Как? Лесно. Крадецът трябва само да е близо до вас, дори картата ви да не е във вашите ръце. Това на нас не ни харесва и затова намерихме начин да направим целта на крадците невъзможна. Просто следващият път поставите картата си във Veloflex калъфче. Внимавайте, възможно е да си помислите, че използваме магия, когато разберете как работи това калъфче. То е изработено от защитно фолио и има RFID протектор, за да направи сканирането на карти невалидно. Все пак всички знаят, че е по-добре да се заложи на сигурно, отколкото да рискувате всяка вечер, когато сте навън. 

  Veloflex калъфче против изтегляне на пари

   Това е Мартин.

   

  USB флаш памет с пръстов отпечатък

   

  Той е мениджър в средно голяма компания. На него често му се налага да прави презентации пред негови партньори. Обикновено това се случва извън офиса. За целта той използва редовно флашки, но понякога тези флашки достигат и до други хора. Той се притеснява, че те може да разглеждат какво има в тях, когато той не е там. За жалост това може да повлияе на конфиденциалността на неговите клиенти. Въпреки тези притеснения, той не знае как да предотврати това.

  Благодарение на предишната ни блог статия - “Как да повишим сигурността в офиса?”, вие също знаете как да помогнете на Мартин в такава ситуация. Решението е, като той започне да използва флашки с пръстов отпечатък. Така никой друг няма да има достъп до съдържанието в нея. Не само от познати, но и дори ако я изгуби или забрави чантата, в която я е бил прибрал.

   

  Вижте всички продукти от поредицата “Сигурност” тук

  Прочетете предишната статия от поредицата - “Как да повишим сигурността в офиса?”.

  Това е Даниел.

  Това е Диляна.

  Това е Мартин.

   

   

  Източник на снимки: unsplash.com

  Blog archive