NormalCustomer
 
Close
All Categories
  Preferences
  Search

  Несравнимите несесери Paperblanks

  „Когато за пръв път започвахме да правим тефтери в Paperblanks, открихме парче с почерка на Уилям Шекспир и разбрахме, че може да се превърне във вдъхновяваща корица на списание. В последствие добавихме дизайни, включващи ръкописи на Ърнест Хемингуей и Джейн Остин и създадохме поредица, която стана част от нашата колекция ръкописи. Тези първи корици представляваха минималистичен дизайн с литературните ръкописи, написани с черно мастило върху бежова хартия. В крайна сметка нашите творчески подбуди започнаха да се увеличават и ние се опитахме да си поиграем с дизайна, като добавихме златна рамка.“ От създателите на Paperblanks. 

  „Вдъхновявайки се от снимка на малко парче с разкошна златна украса, нашият художествен директор пресъздаде ръкописа на Шекспир и го подчерта с изгорял оранжев фон. Разбира се, любопитството ни към това, което може да дойде след това, не спря дотук! Веднага осъзнахме възможностите за дизайн, вдъхновен от класическите възрожденски кожени подвързии. И така се роди нашата основна колекция Old Leather.“ От създателите на Paperblanks.

  В наши дни е пресъздадена формата, цвета, фона, а този първоначален бежово-черен дизайн продължава да представлява основата на две от най-отличаващите се и популярни колекции.

   Paperblanks

  Paperblanks Несесер за бюро Azure

  Paperblanks несесер

  Подвързана през 1688 г. в Париж, Франция, книгата, която вдъхнови дизайна на несесера,  съдържа много обреди и обичаи, които трябва да се спазват през седмицата, преди Великден – най-важният период в християнския календар. За да се почитат традициите и за да се спазва правилно съдържанието и правилата, които били водещи в живота през този период, книгите често са подвързвани в специфични и богато украсени подвързии. Тази версия на L'office de la Semaine Sainte (литургията за Страстната седмица) е значима и харесвана, тъй като е преведена от Мишел де Марол – знаменитият френски духовник и преводач. За съжаление той почива през 1681 г. и така и не успява да види красивата кожена подвързия, щампована и позлатена с изящни мотиви.

  Декорацията, покрита със злато, украсяваща тази корица, представлява стил, известен като „фанфари“ – сложен, ръчно изработен модел, украсен чрез позлатяване. Особено популярен в началото на 1700 година стилът датира още от началото на 1500 година и изискваше огромни умения от страна на човекът, който я прави. Поради сложността и разходите, свързани с тази уникална изработка, техниката е приложима за декориране на много важни книги.

  Синьото често се възприема като цвят, символизиращ небето и затова е избран да пресъздаде оригиналното съдържание, на което се основава.

  В културите по света първата пълна луна след весенното равноденствие се смята за свещено време и затова дори за хората с друга религия този период може да има съществено значение. Именно този факт е вдъхновение за избора на името „Equinoxe“ за този уникален и луксозен дизайн.

   Paperblanks

  Paperblanks Несесер за бюро Black Moroccan

   Paperblanks несесерPaperblanks несесер

  Красотата на несесера е вдъхновена и пренесена в настоящето от фино декорираната автентична кожа в древността.

  Дизайнът получава своето вдъхновение от употребата на мароканска кожа –една от най-меките и гъвкави кожи. От края на 16 век фината мароканска кожа е употребявана в луксозните подвързии на книги, поради своята здравина и ефект. Високото качество и класическата комбинация от кожа и позлатени нишки са вдъхновението за създаването на това покритие.

  Paperblanks

  Paperblanks Несесер за бюро Safavid

   Paperblanks несесерPaperblanks несесер

  Дизайнът „Safavid“ изобразява кожен филигранен модел, включващ мотиви изработени на ръка, запазвайки елегантността и стила на ислямския Златен век в нашето съвремие.

  Свързани с ерата на художествените възходи, персийските дизайни в стил „Safavid“ представляват неповторимия акцент в изкуството по това време. Кориците често се отличават с централизиран дизайн на медальони, квадранти, растителни и животински мотиви, петоъгълници и други. Фино изработеният дизайн, златните нишки, заедно с качествената кожа правят продукта изящен. Преди всичко, симетрията е отличителен белег на този стил.

  Датирайки от 17-ти век, това произведение на изкуството идва от занаятчийската традиция, която Шах Абас Велики, Петият шах от династията Сафавид, вдъхновява по време на това, което е станало известно като ислямския Златен век на изкуството (750 до 16-ти век). Той признава предимствата в търговията от популяризирането на тези изкуства и по този начин процъфтяват занаятите от керемиди, керамични изделия и текстил. Ръкописите също се превръщат в процъфтяваща индустрия и е обърнато голямо внимание на занаята на подвързването на книги и техния дизайн.

  Сред многото уникални творения от този древен период и култура, декоративната подвързия на книги се отличава особено ярко и се връща към съвремието със серията Safavid.

  Вижте уникалните несесери тук!

  Paperblanks Несесер за бюро Azure

  Paperblanks Несесер за бюро Black Moroccan

  Paperblanks Несесер за бюро Safavid

  Blog archive