Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

5 неща, които трябва да знаете при избора на подходящ тонер за вашето устройство

5 неща, които трябва да знаете при избора на подходящ тонер за вашето устройство

Видове тонери и съотношението цена-качество при тях

На първо място при избора на позходящ тонер за вашия принтер, трябва да знаете какъв вид тонер касета търсите. Основните видове са три – оригинални, съвместими и презаредени/ рециклирани тонери. Разбира се, оригиналните са произведени специално за вашия модел устройство от доставчика и това, логично, ги прави перфектни за него. Тук неминуемо идва обаче въпросът с цената – оригиналните тонери са скъпо удоволствие, което би коствало много на вашия бюджет. В същото време, съвместимите тонери са създадени специално да пасват на вашия принтер и гарантират отлично качество без риск от повреда, но на много по-достъпна цена от оригиналните. Щом говорим за съотношението цена-качество, вярваме, че за бизнеса е важно да знае, че съвместимият тонер се представя чудесно в това направление. Третият вид тонери, а именно презаредените, не се препоръчват от специалистите поради няколко причини, които ще разгледаме по-подробно в следващата точка.

 

Проблемите при несъвместими и рециклирани тонер касети

Огромен процент от фирмите в днешно време залагат на презаредени или рециклирани консумативи за своя принтер. На пръв поглед това изглежда като приемливо решение, тъй като е най-евтиното, но то крие много подводни камъни. Макар в действителност покупката на такъв вид тонер да струва по-малко от тази на оригинален или съвместим консуматив, последващите от нея разходи могат да бъдат много по-големи и най-лошото – да се появят в непредвидени ситуации. При този вид тонери се използва празна касета, която се почиства и се напълва отново с мастило. Никога не можете да бъдете сигурни колко пъти е зареждана касетата и кои компоненти са сменени при рециклирането. С това гаранцията на нейното качество пада и освен видимият разход, вие рискувате появата и на други, невидими разходи, предизвикани от ниското качество на тонера. Ето какви са те:

1

С други думи, инвестицията в началото за качествен консуматив ще ви гарантира спокойствие, че други непредвидени разходи няма да възникнат.

Качеството на съвместимия тонер

Макар и значително по-евтин от оригиналния тонер, съвместимият е с чудесно качество, което също ви гарантира получаването на максимални ползи при принтиране. Съвместимите тонери, които ние от Office 1 предлагаме, са 100% нови, изработени от сертифициран производител, касетите са пълни с качествено мастило, преминали са тестване и внимателно опаковане. Трите степени на качество на съвместимите консумативи са BASIC, ECO и PREMIUM, като третата, най-висока степен, се предлага в България само и единствено от Office 1. Питате се какви са ползите от инвестицията в качествен съвместим тонер? На първо място гаранция за отлично принт качество, сигурност, че вашият принтер няма да бъде повреден от тонера, минимизиране на невидимите разходи, които обсъдихме преди малко. Рекламациите при нас са минимален процент, а също така разполагаме с всички необходими сертификати. Следва да ви разкажем повече за тези две предимства.

Каква е процедурата за рекламация?

По тази точка ние сме изключително прозрачни в отношението си към клиентите. Вярваме в качеството на своите съвместими консумативи и затова нямаме никакви притеснения относно тяхната подмяна в малкото случаи, в които това се налага. Ако искате да се обърнете към нас за рекламация на своя съвместим тонер, закупен от нас, трябва само да ни изпратите снимка на консуматива, на която се вижда партидният номер на касетата. Толкова е лесно! В този случай ние ще съдействаме като подменим дефектната касета с нова или ще ремонтираме вашето устройство за наша метка, ако повредата е причинена от нашият консуматив. Доверете ни се! Ние даваме 100% гаранция, а рекламациите са под 1%.

Наличие на необходимите сертификати

От изключително значение за качеството на един продукт е той да притежава всички необходими сертификати. Office 1 е сертифициран производител на съвместими тонери, който има следните сертификати:

  •         Съответствие на продуктите с RAECH норми и изисквания
  •         Информационен лист за безопасност на вложените материали (MSDS)
  •         ISO 9001:2015     Сертификат за качество
  •         ISO 14001:2015   Сертификат за екология
  •         ISO 19752:2015   Сертификат за капацитет на консуматива
  •         ISO 19798:2015   Сертификат за капацитет на консуматив.
1