Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Движи се, докато седиш!

Движи се, докато седиш!

#небъдидървовофиса

Интервюта с над 7000 офис служители от Европа разкриват, че ежедневието в непригодената за работа среда у дома има последици върху физическото и психическото им здраве. Знаете ли, че 10% от home office служителите работят от дивана, 5% от леглото, а 3% - седнали на пода? Неправилната стойка на тялото по време на работа и липсата на професионална работна станция вкъщи води до редица здравословни проблеми като умора в очите, схванати рамене и болки в гърба и кръста.

В офиса пък, ситуацията не е много различна. Работодателите все по-често инвестират в качествени мебели и оборудване за своите служители, но те нямат достатъчен ефект, ако човек не е запознат как да ги настрои и използва правилно. Статичната и неправилна позиция на тялото в продължение на минимум 8 часа не се отразява на здравето ти веднага, но води до негативни последици в дългосрочен план. Всяка част на тялото – от стъпалата, през кръста и гърба, чак до китките – има нужда от ергономично оборудване, което да я запазва в добро състояние. 

1

Затова Office 1, като бизнес, който държи на качественото оборудване и има мисия да разпространи ползите от ергономията, и фитнес „Атлетик“, като компания със стремеж да подобри активността на хората, създадоха заедно  кампанията „Движи се, докато седиш!“ Целта ѝ е даподобри цялостното здравословно състояние на работещите хорас два основни съвета – да инвестират в надеждна ергономична работна станция и да се раздвижват както в офиса, така и когато са home office с лесни кратки упражнения. И двата съвета подобряват кръвообращението, повишават тонуса и настроенито, а с него и продуктивността на работното място. И тъй като ергономията в България е позната като дума, но не и изцяло като концепция, в тази статия ти разказваме за различните видове продукти, инвестицията в които е всъщност инвестиция в здравето ти!

Ергономичен стол

1

Асоциацията на повечето хора, когато чуят термина „ергономия“, е именно столът. Това неслучайно е така, тъй като той позволява най-различни опции за настройка на дълбочината на седалката, наклона на облегалката, височината на подлакътниците и други. Това на практика превръща ергономичния ти стол в уникален, в такъв, който пасва идеално точно на теб и твоето тяло! Когато тялото е отпуснато върху мебел, която следва естествените му извивки, циркулацията е отлична, мозъкът се оросява добре и резултатът е по-бодро настроение и ефективна работа през деня. Подари на тялото си почивен ден, докато мозъкът ти работи!

Електрическо бюро

Бюрото или масата с регулируема височина са подходящи както за офиса, така и за дома. Ценното при тях е, че те дават възможност за движение през целия ден – може да работиш седнал на стол, на земята или дори прав! Изследвания на немски учени доказват, че промяната на позицията на тялото през няколко часа се отразява благотворно върху процесите в организма и подобрява значително кръвообращението. Затова ако следобед те налегне умора, ще я пребориш като се изправиш и направиш няколко леки упражнения или просто промениш височината на работното си бюро за секунди!

Ергономични аксесоари и компютърна периферия

Много хора имат погрешното разбиране, че ергономията се изчерпва до бюрото или стола. Това съвсем не е така – в Office 1 ще намериш ергономични аксесоари като поставка за стъпала, опора за гръб, ергономична мишка и пад, регулируема поставка за монитор. Те са специално разработени, за да се погрижат идеално за конкретната част от тялото ти – поставката за стъпала, например, позволява люлеещо движение, което намалява напрежението в краката от дългото седене, а опората за гръб лесно се монтира към твоя стол, за да не се налага да го сменяш с ергономичен такъв, но да усетиш ползите за тялото си веднага. Поставката за монитор го повдига по начин, по който вратът ти е отпуснат в естествена позиция, а не болезнено наведен към екрана. Ергономичните мишки са най-различни видове – при тази за пет пръста цялата ти длан е спокойно отпусната и нито една част от нея не се натоварва излишно, а вертикалната дава най-добрата позиция за твоята китка, като позволява да я движиш в хоризонтална позиция и да работиш удобно.

Акустична ергономия

1

Ще те изненадаме ли с факта, че ергономията се крие не само в оборудването и мебелите – тя е самата среда, в която работим и протича денят ни. Акустичните решения ти дават тишина и спокойствие както в офиса, така и у дома – нещо, което е от изключително голямо значение за намаляването на стреса и ефективната работа и почивка. Може да избереш шумоизолиращи панели, чиято текстура поглъща излишния шум. Друг вариант е шумоизолиращата кабина Silent room, която е своеобразен оазис в офиса! Влизайки в нея ще усетиш как всички външни звуци се заглушават и оставаш насаме с мислите си.

Погрижи се за себе си и инвестирай в своето здраве, като оборудваш както офиса си, така и работната станция у дома с първокачествени ергономични мебели и аксесоари. Прави кратки упражнения на всеки 1-2 часа и ще усетиш веднага ползите за тялото си – тонусът ти ще се повиши, концентрацията ти ще се подобри значително, а цялото ти тяло ще се отърве от стреса и ще си почива докато работиш. Движи се, докато седиш! Следи кампанията ни в социалните мрежи с #небъдидървовофиса