Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Faber-Castell: устойчиви продукти и традиции

Faber-Castell: устойчиви продукти и традиции

Основана през 1761 г., марката Faber-Castell е производител №1 на моливи в света. Позната е и с други впечатляващи факти – тя е сред малкото компании, които вече 260 години се управляват от една и съща фамилия, а нейната еко политика ѝ е спечелила много малки и големи приятели по цял свят! Днес ви разказваме повече именно за „зеления отпечатък“, който Faber-Castell като компания оставя след себе си.

Екологично чисто производство

Faber-Castell постоянно прави стъпки в посока свеждането до минимум на вредните емисии, които се получават при производствените процеси. През 1986 г. компанията стартира уникален проект по залесяване в бразилската савана и засади над  10 000 хектара борови дървета, от които днес изработва моливите си. Този проект е въплъщение на устойчивостта: освен, че осигурява безкомпромисно качество на продуктите Faber-Castell, дървесината е сертифицирана и неутрализира емисиите от производствените процеси, тъй като боровете абсорбират над 900 000 тона въглероден диоксид.

Тази екологична стъпка печели на графа наградата „Еко мениджър“през 2008 г. Всяка година в собствените гори на Faber-Castell в Прата, Бразилия, се засяват по около 300 000 дървета, а първокачествената дървесина, която възобновяемите гори на компанията генерират, се равнява на 1 камион на всеки час!

Социална ангажираност

Устойчивостта означава баланс между екологията и икономиката и проектът на Faber-Castell представлява именно това.

 Освен, че отварят стотици работни места за местните хора, възобновяемите гори на моливния лидер служат като дом за 660 защитени видове животни и растения! Флората и фауната обитава около 30% от гористата местност, и затова Faber-Castell оставя тази площ в естествения ѝ вид.

1

При самия производствен процес на моливите отпадъците също са сведени до минимум – всички стърготини и остатъци от дървесината при нейната обработка се изпращат на птицеферми, които се нуждаят от тях или се превръщат в пелети, служещи като възобновяемо гориво във фабриките на Faber-Castell.

"Зелени" продукти във всякакви цветове

Еко устойчивият асортимент на марката става все по-голям с годините. Faber-Castel вярват, че „опазването на природата започва с продуктите“ и го доказват ежедневно: сертифицираната дървесина от собствени гори е най-важният суров материал в техните моливи, а в текст маркерите си компанията свежда използваната пластмаса до минимум и я заменя с рециклирана. Опаковките на артикулите с марка Faber-Castell се произвеждат от картон или рециклирани материали, гумите са без съдържание на PVC и вредни омекотители, а пълнителите могат да се пълнят повторно с мастило и така животът им се удължава.

1

Еко лаковете са на водна основа, което ги прави и напълно безопасни за здравето, а тялото и капачките на пастелните текст маркери и текстилните маркери е произведено от 100% рециклирана пластмаса.

Така с покупка на продукт Faber-Castell вие всъщност участвате в еко процеса на компанията и изразявате подкрепата си към устойчивите и безвредни продукти, към продуктите на бъдещето!