Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Историята на Office 1: От мечтата, през успеха, до световната марка

Историята на Office 1: От мечтата, през успеха, до световната марка

Днес ще ти разкажем как една мечта, зародила се в гараж, се превръща в световна марка и безспорен лидер на пазара. Това е историята на Office 1 в България, която започва преди повече от 25 години с отварянето на първия магазин на марката в София. През февруари 2018 г., благодарение на успешния мениджмънт и иновативен бизнес подход, Кооперация „Панда“ придобива световните права върху марката, първоначално създадена в САЩ.

 

Началото

За да проследим историята още от начало, ще се върнем в 1991 г., когато двама приятели наемат гараж и закупуват копирна машина, инвестирайки в нея мечтите си за бъдещето. Това е началото на фирма „Панда“, която постепенно се превръща в лидер в сферата на канцеларските материали – тогава тя е позната като верига книжарници „Панда“. През следващите години към основателите се присъединяват техни приятели, сформирайки Кооперация „Панда“. Чрез вече успешната в България фирма през 1998 г. у нас навлиза марката Office 1 Superstore.

 

Марката по света и у нас

Марката Office 1 Superstore e създадена в САЩ, а първите магазини извън Америка са открити през 1989 г. в Испания. Кооперация „Панда“ получава мастър франчайз лиценз за територията на България през 1998 г. и през юни същата година е отворен и първия магазин в София. Постепенно успешният мениджмънт и добрите резултати на българското подразделение стават причината Office 1 България да играе все по-ключова роля в управлението и развитието на международната верига.

Надграждането на продуктите и услугите продължава с всяка изминала година и през 2018 г. Кооперация „Панда“, безспорен лидер с над 40% пазарен дял, прави огромна стъпка, като от успешен франчайзер на Office 1 Superstore се превръща в единствен собственик на марката за цял свят, закупувайки правата от американския основател. Така става единствен собственик и представител на марките Office 1, Office 1 International и Office 1 e-shop за целия свят.

 

Мисъл напред

Възможността Кооперация „Панда“ да придобие глобалните права върху марката Office 1 Superstore бе резултат от дългогодишната ѝ дейност като най-успешния франчайзер на веригата в света. Именно тази сделка отваря пътя към цялостен ребрандинг и дава тласък за технологични трансформации. Една от тях е изграждането на склад с последно поколение автоматизации, намиращ се в с. Равно поле.

Всяка продуктова група в Office 1 България се обслужва от специализиран екип, фокусиран само върху нея. Марката е добре позната и се ползва с огромно доверие у клиентите си. Office 1 е успешен бизнес модел, защото за амбициите на екипа зад марката никога не е имало лимит. Стремежите им винаги са да постигат повече: повече стокови наличности, повече магазини, повече канали за достигане до клиентите, повече инвестиции в бъдещето и повече постигнати мечти. Лоялността, новаторското мислене и мотивацията на служителите на Office 1 са двигателят на успеха му и го отличават от конкурентите.