Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Какво да имаме предвид, когато избираме вътрешно или външно SSD устройство?

Какво да имаме предвид, когато избираме вътрешно или външно SSD устройство?

Светът се дигитализира и количеството информация расте с изключителна скорост. Това означава, че трансферът на данни може да отнема повече време и по този начин да забави компютърната система и цялостната ви работа.

Много компютри вече разполагат с бързи процесори, които обработват милиарди цикли в секунда. Но забавянето идва от самото предаване на данни. HDD устройствата са особено мудни в тази си задача, тъй като са съставени от въртящи се механизми и си проправят път до данните, които търсят. Това ги прави недостатъчно подходящи за работа с големи количества информация. За оптимално представяне статичното дисково устройство, още наречено SSD, може да е перфектното решение.

Какво е SSD и за какво се използва?

Статичното дисково устройство е компютърна памет, чиято употреба става популярна във високоефективната технология. Заради високата си цена, в началото се е използвало предимно от ентусиасти. Днес то е значително по-евтино и прието от по-широката публика.

Възможностите за употреба са много. Много IT компании разчитат на SSD, тъй като работят с огромни количества данни и се нуждаят от бързо прехвърляне на файлове и информация. Тези устройства намират употреба и в света на „геймърите“, чиито компютри са значително по-мощни. Независимо с какво точно се занимавате, трансферът на данни е почти неизбежен в днешно време и води до нуждата от SSD.

Предимства на SSD

SS дисковете са по-здрави и надеждни. За разлика от твърдия диск (HDD), в тях няма подвижни механизми, които да забавят разчитането на информация или които потенциално да се счупят. Освен като вътрешно устройство, SSD може да се използва и като външно такова. Но това са само някои от ползите.

1

Едно от основните предимства на статичното дисково устройство е значителната разлика в бързината. Липсата на въртящи се механизми премахва нуждата от чакане. Прехвърлянето на файлове става с до 30% по-бързо отколкото с твърдия диск. Зареждането на приложения също се случва за минимално време. Ще можете да извлечете най-много от устройството и да отворите своя Adobe Photoshop и PowerPoint без никакво забавяне. SSD устройствата ви позволят да извършвате няколко задачи едновременно. Обработването на снимки и отговарянето на имейли стават 3 пъти по-ефикасно отколкото с HDD.

Доброто представяне е характерна, но не единствена, черта. SS дисковете са много здрави и издръжливи – не вибрират по време на работа, не се нагряват и са напълно безшумни. Устойчиви са на шок и на удар – в случай на изпускане е много по-вероятно да запазят данните ви, за разлика от твърдите дискове. Друг плюс е тяхната големина и тежест. Твърдите дискове имат определени платки, които ограничават това колко малко може да е устройството. Това не важи за SSD и по тази причина те се произвеждат във все по-малки и по-малки размери всяка година, което означава, че са и по-леки.

1

Verbatim предлага избор от бързи и преносими устройства за запазване на вашите данни. Елегантни, тънки, стилни и сигурни – Verbatim разполага с идеалните SSD устройства за вас. Като замените стария твърд диск със SSD, драстично ще подобрите представянето на компютъра си. Стартирането няма да отнема почти никакво време и програмите ще работят максимално добре за по-добра цялостна ефективност. Те разполагат със възможност за бърз трансфер на данни и са леки и стилни.

За тези от вас, които искат да разчитат и на допълнителна сигурност, предлагаме SSD с вградена клавиатура за парола.

Разгледайте повече модели тук.