Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

Подобри продуктивността: топ периферни устройства за 2024 г.

Подобри продуктивността

Вероятно преди 15 години не си си представял, че ще говорим за ергономия, екологичност и уелнес усещане за компютърна периферия. В днешната технологична реалност обаче иновациите са от съществено значение, за да се отговори на все по-големите изисквания за висока продуктивност, удобство и мултифункционалност. Чрез избор на подходящи периферни устройства, които да пасват на стила ти на работа и живот, ще постигнеш оптимална ефективност и удобство. За да си в крак с актуалните тенденции през 2024 г. в компютърната периферия, прочети следващите редове и избери следващия си ежедневен помощник.

Ергономия

Подобри продуктивността

Все по-търсени през 2024 г. ще стават мишките с ергономичен дизайн, който е проектиран така че да намали напрежението в ръката на работещия и да го предпази от неприятни схващания. При стандартните мишки предмишницата е в неестествена позиция, което при дълга работа може да доведе до напрежение в мускулите и по-сериозни травми. Движенията с т.нар. „вертикални“ мишки са по-леки и естествени, което повишава продуктивността и намалява риска от преумора. Сред ергономичните модели има такива с по-голям и по-малък наклон - избери този, който най-добре приляга на захвата ти за максимален комфорт. Със своите предложения на качествени марки като TnB, Verbatim, Yenkee, магазин Office 1 ще ти помогне да намериш своята перфектна ергономична мишка.

Удобство

Подобри продуктивността

За хората, които прекарват по над 8 работни часа пред компютъра, е изключително важно да поддържат правилна позиция на тялото. Лесно и практично решение за това са стойките за монитори или поставките за лаптопи, с които екранът се изравнява с нивото на очите. Дори и да изглежда като незначително подобрение на обстановката в офиса или хоум офиса, всъщност техният ефект се отплаща значително във времето. Тези аксесоари подобряват и изправят работната стойка, концентрират погледа и придържат врата в по-естествена позиция през целия ден.

Сетива от ново поколение

Когато говорим за екрани, няма как да пропуснем вълната на иновации при тях, която „залива“ и 2024 г. Високопроизводителните OLED и QLED монитори привличат все повече вниманието на потребителите, които търсят енергийноефективно и щадящо очите решение. Благодарение на технологията на квантовите точки, тези модели предлагат изключително качество на изображението, възпроизвеждайки по-ярки цветове, по-широк цветови обхват и по-голяма яснота. Въпреки високата яркост и качеството на изображението, много QLED монитори се отличават с по-ниска консумация на енергия в сравнение с други видове дисплеи. Те имат и по-дълъг живот, защото са по-малко податливи към изгаряне на пиксели.

Вижте бюджетните варианти на QLED монитори в Office 1.

„Умни“ помощници

Необходимостта от архивно пространство се увеличава все повече. Макар облачните услуги също да навлизат с бърза скорост в работното ни ежедневие, доста хора предпочитат да виждат къде си пазят файловете в реално време. Затова външният хард диск е верният им помощник. Развитието на технологиите направи тези помнещи и записващи всичко устройства по-бързи, с повече свободно място и с по-компактни размери. Моделите със SSD и USB-C порт пък предоставят мигновен пренос на данни и възможност да ги използваш и като допълнителен работен диск към компютъра си. Така можете да носиш всички свои проекти, идеи, документи, снимки… в джоба си и да ги възпроизвеждаш веднага на друго устройство.

Виртуална реалност и ново измерение

Няма как да говорим за тенденции в технологиите, ако не намесим дори и малко 3D виртуалната реалност и изкуствения интелект. „Умните“ устройства, които подобряват работната атмосфера и организацията на задачите, са новият хит сред технологичните маниаци. Електронни падове, приличащи на тефтери, които прехвърлят записките ти директно в компютъра, смарт лампи, контролиращи светлината в стаята ти, слушалки, следящи и изолиращи външния шум, за да ти осигурят пълна концентрация… това са само малка част от джаджите за пълен уелнес на работа.

Също така все по-полярни стават и устройства като 3D очила и роботи, управлявани с гласови команди, които прехвърлят работния процес в ново измерение.