Office 1

Цени с ДДС

Dropdown arrow
User icon
Favorites
Cart

СТЕМ образованието с помощта на Engino

СТЕМ образованието с помощта на Engino

Предполагаме сте чували за СТЕМ метода на обучение. Но какво точно означава това наименование? СТЕМ идва от английската абревиатура за наука (Science), технологии (Technology), инженерство (Engineering) и математика (Mathematics). В съвременното образование училищата все повече използват този метод, който подчертава взаимосвързаността на тези предмети.

В СТЕМ образованието кипърската марка Engino е пионер. Тя предлага комплекти за сглобяване, които допълват и правят учебния процес в класната стая идеално място за възпламеняване на младите умове. Engino е създадено през 2004 от машинния инженер Костас Сисамос, който дълги години преподава дизайн и технологии в начални училища. Вдъхновен от работата си като учител, той проектира система от модулни конектори, които помагат на учениците бързо и лесно да създават напълно функционални технологични модели. Така се поставя началото на една от най-креативните и бързоразвиващи се компании в бранша, чиято цел е да вдъхновява, развива и помага на бъдещите изследователи и иноватори още от най-ранното им детство.

Защо точно Engino?

Самото име на Engino е произлязло от думата „Инженерство“ и представя същността на тяхната мисия - да вдъхновява млади умове да откриват нови решения за предизвикателствата на света. Както е казал Филип Асаре: "Инженерството е човешко", и Engino напълно приема този принцип.

Образование от XXI век

През 21-ви век, науката и инженерството играят ключова роля във формирането на света. Програмите на Engino не само залагат основни знания в областта на STEM, но и интегрират социални умения в учебния процес. Тази комбинация създава завладяващ и приятен опит за децата, като разширява техните хоризонти за бъдещи възможности. Знанията, изградени с помощта на STEM методите, са незаменим спътник през целия живот.

Умение за решаване на проблеми и инженерно мислене

Успехът до голяма степен зависи от овладяването на изкуството за решаване на проблеми. STEM комплектите и програмите на Engino са адаптирани за възраст от 3 до 16+ и гарантират, че децата ще установят здрава основа в научните, социалните и аналитичните принципи преди постъпването си в средно училище. Добре е още от ранна възраст на децата да им се представят увлекателни уроци, които насърчават креативността, подкрепят критичното мислене, насочено към решаване на проблеми, и засилват техните инженерни умения чрез игра и питане защо!

Учене чрез игра и любопитство

 Ученето е най-ефективно, когато е забавно и интерактивно. Engino разбира това и акцентира върху опитното учене. Чрез игра, поставяне на въпроси и търсене на техните отговори, децата се насърчават да бъдат по-любознателни и открити за света и да открият радостта от ученето.

 

С трансформираща сила на STEM образованието и Engino децата поемат на вълшебно пътешествие, изпълнено с творчество, въображение и безспирно забавление. Присъединете се към нашата мисия да създадем по-светло бъдеще за всички млади умове!